A kiemelkedően sikeres emberek kulcsfontosságú szokása

Íme az egyik legfőbb különbség a vesztesek és nyertesek között (csekkold le, rád mennyire jellemző)

hirdetés

Légy mindig mozgásban!

Van a 74 közül egy olyan sikertörvény, ami kifejezetten erről szól:

A Mozgás Törvénye kimondja, hogy hogy amíg egyhelyben állsz, semmi nem fog veled történni.

A sikeres emberek képesek egy misztikus dologra: akkor is elindulni és lépéseket tenni, amikor még semmilyen jel nem utal a sikerre

Sőt, akkor is megteszik az első lépést, amikor nem látják az utat, nem tudják, hogy lesz-e értelme ennek a lépésnek egyáltalán.

Az átlagembert ezzel szemben megbénítja a bizonytalanság.

Az átlagember lefagy, amikor nem tudja, merre kell menni. Elveszíti a hitét, amikor nincsenek biztató jelek arra nézve, hogy sikert fog alkotni.

Márpedig az élet úgy működik, hogy elsőre szinte minden úgy fest, mintha nem jöhetne össze. Bármibe is fogunk, jó eséllyel nem elsőre fog sikerülni. (Persze, lehet ilyen kivétel, de nem ez az élet általános működési elve.) Ami abszolút nem jelenti, hogy ne érhetnénk el sikereket kitartással és következetes haladással.

Jó tudni: “szerencsés” dolgok csak azzal tudnak történni, aki mozgásban van

Aki képes elindulni, amikor még nem látja az utat, aki képes haladni akkor is, amikor minden jel arra mutat, hogy ebből csúfos kudarc lesz, azt fogja tapasztalni, hogy az élet előbb-utóbb az útjába rakja a szükséges megoldásokat, kapcsolatokat, ötleteket – melyekkel végül be fog tudni érni a célba.

Minden segítséget meg fogsz kapni az utad megfelelő részén – ha elmész odáig – mert ezek kvázi előre el vannak helyezve az utadon. De innen ez még nem látszik. A kérdés, hogy van-e elég hited a célodban és önmagadban ahhoz, hogy az ellenkező jelek ellenére is cselekedj…

Mindenki képes akkor haladni, amikor minden őt segíti, és minden jel mellette szól

A győzteseket viszont az választja el a vesztesektől, hogy ők:

  • képesek hitet ébreszteni magukban,
  • és ezt a hitet felhasználva elindulni, amikor még nincs út,
  • és tovább haladni, amikor nincs lehetőség.

A túlélésben is az elsődleges, hogy légy állandó mozgásban. Egy katonát, aki túl sokáig marad egy fedezékben, előbb-utóbb felfedezik.

Muszáj értened, hogy amíg te magad nem lendülsz mozgásba (proaktív módon), addig semmi nem fog veled történni.

Ezért határozd el, hogy gyors megvalósító leszel!

Van pár Ügyfelem, akik eljönnek hozzám tréningre, és amit tanulnak, hamar elkezdik megvalósítani. És a hamar itt nem azt jelenti, hogy másnap egyből ezzel kezdenek. De még csak azt sem jelenti, hogy aznap, amikor a tréningről hazaérnek, egyből nekilátnak a megvalósításnak.

Tudod, mit csinálnak a legjobb Ügyfeleim? A tréning szünetében máris dolgoznak a laptopjukon, már hívják az irodát és delegálják a feladatokat… Mire hazamennek, már van megvalósult eredményük.

Ez nem csak a fizikai sík miatt fontos, hiszen így egyből van eredményed, hanem azért is, mert:

A gyors megvalósítással bizonyítod az Univerzumnak, hogy te komolyan gondolod

Ahhoz, hogy valami megvalósuljon az életedben, ami még nincs benne, neked elég tudnod a célt (nagyon konkrétan) és elég hinned benne, hogy – akárhogy is – de meg fog valósulni.

Fontos: nem kell látnod az irányt. De képesnek kell lenned ennek ellenére is megtenni az első lépéseket. Azonnal.

Ahhoz, hogy egy célod megvalósuljon, nem kell a rajtvonalban látnod a teljes utat.

Sokan azért nem indulnak el, mert most még nem látják, hogyan fognak végigmenni a teljes úton.

Képzeld azt el, hogy körbe akarod utazni a világot, de csak 20.000 Ft van most a zsebedben. Ezért kiállsz az M5-ös autópályára stoppolni, és elindulsz. Hogy hogyan fogsz végigmenni a Közel-Keleten, Ázsián, hogyan jutsz át Alaszkába, mész el egész Brazíliáig és onnan át Afrikába, majd haza, azt most nem tudod. De meg kell legyen benned a hit, hogy ezt végig tudod csinálni, mert menet közben jönnek majd a megoldások! Értsd meg, hogy ez nem lehet másképp – ezért törvény a Mozgás Törvénye.

Ha egy cél igazán méltó hozzád, nem fogod tudni az egész utat előre. De nem is kell.

Ami kell, az az, hogy szokd meg, hogy amint kipattan a fejedből az ötlet, egyből kezdd el a megvalósítást. Légy GYORS megvalósító és töröld ki a szótáradból a “majd” szót.

Légy a Mozgás Törvényének mestere – amiről a leírást és útmutatót megtalálod a Sikertörvények könyvekben (a szinkronicitás és szerendipitás leírásával). Klikk ide, rendeld meg a könyvet (nem, nem majd), olvasd el, és alkalmazd MOST >>

Tetszett? Légy a mozgalom részese és oszd meg más vállalkozókkal is:

Szász Mátyás

Szász Mátyás

Mátyás a VEZÉRAKADÉMIA alapítója, immáron tizedik éve foglalkozik cégvezetők képzésével. Ez idő alatt fejlesztette ki és dokumentálta le 2.000 oldalon a RendszerMarketing elnevezésű cégfejlesztési módszertant, mely egy egységes rendszerben tartalmazza az összes technikát, amivel sikerre lehet vinni egy kisvállalkozást ma Magyarországon.

Csatlakozz most vállalkozói Facebook közösségünkhöz, mert itt osztjuk meg a legújabb cikkeket:

Csak kattints itt a “Tetszik az oldal” gombra:

Díjmentes PDF

Az Üzleti Élet 5+1 Legfontosabb Sikertörvénye

Töltsd le ezt a 30 oldalas eBookot arról az öt plusz egy sikertörvényről, melyek leginkább hatással vannak az üzleti eredményeidre. Csak add meg itt, melyik e-mail címedre küldhetjük a PDF-et:

Olvass további leckéket cég- és önfejlesztés témákban:

Melyik e-mail címedre küldhetjük a PDF-et?

Az Üzleti Élet 5+1 Legfontosabb Sikertörvénye c. eBook letöltése díjmentes.

30 oldalas PDF